Liddicoat & Goldhill
Elephant West

Elephant West Project Space

WEST LONDON

Elephant West is a repurposed petrol station adjacent to the BBC’s former headquarters on Wood Lane in West London. It is the physical manifestation of the print and online visual culture publication ​Elephant ​magazine. In keeping with the tagline, L​ife Through Art,​ this build aims to turn ordinary life into cutting-edge art, bringing together makers of all stripes to carry out temporary projects and environmental takeovers. As well as the main exhibition space, there is a café-bar, a workstation hub and a shop.

This 4,123 sqft adaptable build is a cultural platform that speaks to today’s makers and audiences, one that adapts and responds to the changing creative environment. The design engages the latent architectural potential of a derelict, utilitarian building, and resurrects the foundation myth of White City, which gained its name from dozens of white-painted temporary pavilion structures built for the 1908 Franco-British Exhibition.

Elephant West launched its ongoing programme in November 2018 with an immersive photography installation by the young British artist, Maisie Cousins.

Visit Website

Photography: Dirk Linder · Model Photos: Sam Grady